Metsäneuvostot: EU:n säätelyvimmaa hakkuiden yksityiskohdista vaikea ymmärtää

Neuvostojen puheenjohtajat moittivat EU:n metsästrategiaa ja sen valmistelua.

Maakunnallisten metsäneuvostojen puheenjohtajat ovat tyytymättömiä EU:n metsästrategiaan. Puheenjohtajien mukaan EU:n strategiat ja säädökset ovat vaikeasti hahmotettavia eikä niiden valmistelu ole ollut avointa eikä EU:n läheisyys- ja suhteellisuusperiaatteiden mukaista.

Strategiassa otetaan esimerkiksi kantaa yksityiskohtaisiin metsänhoidon menetelmiin uudistushakkuun osalta. Koska metsät Euroopassa eroavat toisistaan niin luonnonmaantieteen, puulajien, ekosysteemien kuin käytön historian suhteen, on EU:n yksityiskohtaista säätelyä asiassa vaikea ymmärtää, puheenjohtajat painottavat.

He muistuttavat kannanotossaan, että metsien ja metsäalan erilaisuudesta johtuen on tärkeää, että metsäpoliittiset päätökset ja toimenpiteet tehdään kansallisella tasolla.

Maakunnalliset metsäneuvostot ovat Suomen metsäkeskuksen alueellisia yhteistyöelimiä. Niiden tehtäviin kuuluu muun muassa alueellisten metsäohjelmien laatiminen sekä metsiin perustuvien elinkeinojen ja metsäsektorin yhteistyön edistäminen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito