Helsinki ei investoi enää biovoimaloihin, maakaasun korvaamisessa vaihtoehtona pienydinvoima

Tuoreen kaupunkistrategian mukaan Helsingin tulisi olla hiilineutraali jo vuonna 2030.

Helsingin tuoreessa kaupunkistrategiassa on tiukat ilmastotavoitteet: kaupungin tulisi olla hiilineutraali jo vuonna 2030 (aiemmin tavoitteena 2035) ja nollapäästöihin pitäisi päästä vuonna 2040.

Strategiassa tehtiin myös linjauksia energiatuotannosta: Kivihiilestä luopumiseen Salmisaaren voimalaitoksessa on valmistauduttava jo ennen vuotta 2029. Lisäksi päätettiin, ettei uusiin biovoimalaitoksiin enää investoida.

Energiayhtiö Helenissä uusiin linjauksiin suhtaudutaan myönteisesti

”Sitoudumme niihin täysin. Hiilineutraali 2030 -tavoite saavutetaan varmasti. Suunnitelmat Salmisaaren kivihiilen korvaamiseen alkavat olla selvillä niin, että useampi ratkaisu täyttää sekä tekniset että taloudelliset vaatimukset. Tavoitteena on, että ratkaisu ei perustu polttamiseen”, sanoo toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström Helenistä.

Helsinki on jo aiemmin päättänyt Hanasaaren kivihiililaitoksen sulkemisesta keväällä 2023. Hanasaaren ja Salmisaaren tuotanto korvataan pääsääntöisesti polttoon perustumattomilla energialähteillä, kuten erilaisilla hukka- ja ympäristölämmöillä.

Jotta nollapäästöt saavutetaan 2030-luvun loppuun mennessä, on maakaasun korvaamisessa yhtenä mahdollisuutena myös pienydinvoima.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat