Metsäpalon sammutus jatkuu Kalajoella, paloalue kasvoi yöllä

Alueen asukkaita kehotetaan varautumaan mahdolliseen evakuointiin.

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla riehuva maastopalo ei ole vielä hallinnassa, kertoo Yle-uutiset. Alueen asukkaita kehotetaan jopa varautumaan mahdolliseen evakuointiin.

Torstaiaamuna tilanne oli edelleen vaikea. Paloalue kasvoi yöllä 300 hehtaariin, kun se vielä alkuviikosta oli noin 70 hehtaaria. Tuli levisi jo rajatulta paloalueelta latvapalona kahteen eri suuntaan.

Lisää pelastusyksiköitä odotetaan paikalle eri puolilta maata.

Seuraavat puolitoista vuorokautta ovat Pelastuslaitoksen mukaan ratkaisevia, sillä töitä helpottavaa sadetta saadaan ennustusten mukaan vasta perjantaina iltapäivällä.

”Tilanne on erittäin herkkä tämän päivän ajan vielä, koska sateita on luvattu vasta huomiselle. Ja riippuu aika paljon tuulesta, mutta yritämme pitää palon rajattuna tässä”, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Pekka Räty sanoi aamulla.

Jos evakuointiin ryhdyttäisiin, määräyksen toimittaa poliisi kiertäen ovelta ovelle.

”Ehkä pakkaisin kassin valmiiksi, että siellä on kännykkä, kukkaro, asiapaperit ja muu tärkeä. Kaupungit varautuvat siihen, jos asukkaita joudutaan evakuoimaan, ensivaiheen huolto pystytään evakuoitaville tarjoamaan”, pelastusjohtaja Jarmo Haapanen sanoi Yle-uutisille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut