Metsästäjäliitto: Lainsäädäntöä kehitettävä niin, ettei metsästyslupia voida oikeudessa hylätä

Liiton mukaan mallia voitaisiin hakea Ruotsista.

Suurpetojen metsästystä koskevaa lainsäädäntöä on muutettava, Metsästäjäliitto vaatii. Liiton mukaan suurpetoja koskeva lainsäädäntö tulisi päivittää niin, että lupia ei enää voida oikeuskäsittelyssä hylätä.

Liiton mukaan hyvänä esimerkkinä toimisi Ruotsin lainsäädäntö, joka mahdollistaa myös suurpetojen metsästyksen. Suomessa kannanhoidollisen metsästyksen poikkeusluvat jäädytetään heti, jos niistä valitetaan.

Näin kävi hiljattain karhun metsästyksessä. Karhuluvista valitettiin viime syksynä ja lupia laitettiin toimeenpanokieltoon. Pari viikkoa sitten korkein hallinto-oikeus päätti, etteivät riistakeskuksen myöntämät poikkeusluvat olleet lainmukaisia. Aiemmin tällä viikolla Luonnonsuojeluliitto on valittanut kannanhoidollisista ilvesluvista.

Metsästäjäliiton edustajat ovat keskustelleet asiasta muun muassa pääministeri Petteri Orpon sekä maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin kanssa. Liiton mukaan maa- ja metsätalousministeriö on kuitenkin ollut haluton metsästyslakia tältä osin kehittämään.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset