Luonnonsuojeluliitto valitti ilvesluvista, mahdollisiin oikeudenkäyntikuluihin kerättiin ennätyspotti

Liiton mielestä kannanhoidollisiin lupiin ei ole perusteita.

Suomen luonnonsuojeluliiton piirit ja yhdistykset ovat tehneet hallinto-oikeuksiin yhteensä 168 valitusta ilveksen metsästykseen myönnetyistä poikkeusluvista. Riistakeskus on myöntänyt joulukuussa käynnistyvään ilvesjahtiin 300 kannanhoidollista poikkeuslupaa.

Riistakeskus on perustellut poikkeuslupia paikallisten sitouttamisella. Se ei Luonnonsuojeluliiton mukaan ole hyvä peruste.

”Euroopan unionin tuomioistuimen mukaan poikkeusluvalla on voitava ratkaista joku ongelma tai erityistilanne. Riistakeskus perustelee lupia paikallisyhteisön sitouttamisella. Voidaan siis todeta, että ongelma on paikallisyhteisön sitouttamisessa eikä ilveksissä. Mikäli ongelma on aito, löytyy sen ratkaisemiseen muita keinoja kuin 300 ilveksen tappaminen”, Luonnonsuojeluliiton ympäristöoikeuden asiantuntijan Hannes Koljonen toteaa tiedotteessa.

Laajan valittamisen mahdollisti se, että liitto järjesti keräyksen valitusten rahoittamiseen. Rahaa kertyi viikossa historiallinen summa, 52 000 euroa. Sillä voidaan hoitaa mahdolliset oikeudenkäyntikulut, liitosta kerrotaan.

Kommentit (1)

  1. Onhan nuo riistakeskuksen perustelut ihan järjettömiä. Yhtä huonoja kuin karhun metsästyksen perustelut.

Harrastukset Harrastukset