Metsästäjäliitto: Luken raportti edellyttää kohtuutonta susimäärää

Metsästäliitto syyttää Lukea ylivarovaisuudesta ja pitää tärkeänä, että kannanhoidollinen metsästys voidaan aloittaa ensi talvena.

Metsästäjäliitto pitää Luonnonvarakeskuksen (Luke) tänään julkistamaa suden suotuisan suojelutason loppuraporttia kohtuuttomana ja käytännössä mahdottomana toteuttaa.

Raportin mukaan Suomessa on kaksi toisistaan erillistä susikannan osapopulaatiota ja susia tulisi olla selvästi yli 500 susien geneettisen monimuotoisuuden varmistamiseksi.

Metsästäjäliiton mukaan raportin näkemys eroaa merkittävästi Ruotsin ja Norjan susikannan minimikoosta. Esimerkiksi Ruotsissa suden suotuisan suojelutason viitearvo on noin 300 sutta.

Metsästäjäliitto katsoo, että Luken linjaus on ylivarovainen, koska raportin mukaan geenivaihtoa kuitenkin on eikä Suomessa ole maantieteellistä estettä susien liikkumiselle alueelta toiselle. Suomella ei valtiona ole myöskään suojeluvelvoitetta osapopulaatioille.

Metsästäjäliitto pitää tärkeänä, että suden kannanhoidollinen metsästys voidaan aloittaa tulevana talvena. Viime talvena hallinto-oikeuksiin tehdyt valitukset estivät metsästyksen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat