Metsäteollisuuden Lehtomäki: Nieluun vaikuttavat muutkin tekijät kuin hakkuut

Lehtomäki muistuttaa Helsingin Sanomissa, että metsät ovat edelleen vahva hiilinielu.

Vain hakkuisiin keskittyminen on aivan liian yksipuolinen näkökulma metsien rooliin ilmastotyössä, kirjoittaa Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki lukijapalstalla Helsingin Sanomissa. Lehti vaati eilen pääkirjoituksessaan metsänhakkuiden vähentämistä.

Lehtomäki muistuttaa, että metsät ovat edelleen vahva hiilinielu.

”Metsien hyvä kasvu edellyttää aktiivisia ja oikea-aikaisia metsänhoitotoimia sekä metsän uudistamista hakkuukypsässä iässä. Aktiiviset metsänhoitotoimet pitävät metsät terveinä ja hyvässä kasvussa, passiivisuus sammuttaa nielun.”

” Metsäkadon ehkäisy ja metsitys ovat tärkeitä keinoja nielujen vahvistamisessa, johon epävarmuutta tuovat säiden ääri-ilmiöt, metsätuhojen lisääntyminen sekä nieluja koskevien laskentametodien jatkuva muuttuminen.”

”Metsäkeskustelussa on hyvä muistaa, mihin tarkoitukseen puuraaka-ainetta käytetään. Koko toimialan keskeinen tavoite on tuottaa välttämättömien hyödykkeiden lisäksi entistä enemmän ratkaisuja, joilla globaalisti korvataan fossiilisia raaka-aineita. Näistä arvioidaan saatavan jo nyt noin 16 miljoonan hiilidioksiditonnin ilmastohyöty”, Lehtomäki kirjoittaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Upm