Metsäteollisuus patistaa työntekijöitä neuvotteluihin työsululla

Mekaanisen metsäteollisuuteen on luvassa kuusipäiväinen työsulku joulukuussa.

Metsäteollisuus ry on päättänyt Teollisuusliittoon kuuluvia työntekijöitä koskevasta työsulusta mekaanisessa metsäteollisuudessa. Kuuden vuorokauden mittainen työsulku alkaa 12. joulukuuta ja päättyy 18. joulukuuta.

Näin ollen sulku alkaisi heti Teollisuusliiton mekaaniseenkin metsäteollisuuteen kaavaileman kolmipäiväisen lakon perään.

Työsulku toteutetaan Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa eri puolella maata. Mukana on yhteensä 32 sahaa, vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta.

”Teollisuusliitto on toimillaan osoittanut täyttä haluttomuutta sopia uusista työehdoista. Työsulku on lakkoa vastaava työtaistelutoimi, jolla haluamme saada neuvottelut jatkumaan”, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén sanoo.

Järjestön mukaan työehtojen tulisi mahdollistaa mahdollisimman tehokas tuotannon ja työajan järjestäminen. Tehtaiden kilpailukyky parantuisi, jos työehtosopimukset lisäisivät mahdollisuuksia nostaa tehtaiden käyntiastetta sekä vaihtoehtoja lomien sijoitteluun.

”Teollisuusliitolta puuttuu kriisitietoisuus, vaikka miltei kaikilla sahoilla ja vaneritehtailla on jo syksyn aikana jouduttu rajoittamaan tuotantoa ja turvautumaan lomautuksiin. Suhdannenäkymä on edelleen kehittynyt heikompaan suuntaan, mutta silti työntekijäpuoli on keskittynyt vaatimaan ainoastaan lyhyempää työaikaa”, Hollmén jatkaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa