Metsäyhdistyksen metsätentti: ”EU-vaaliehdokkailla on erinomaiset tiedot metsistä”

Metsätentissä EU-vaaliehdokkailta kysyttiin 14 kysymystä Suomen metsistä ja metsäalasta.

Suomen Metsäyhdistys testasi EU-vaaliehdokkaiden metsätietämystä laatimalla metsäaiheisen tentin. Metsätentti koostui 14 kysymyksestä Suomen metsistä ja metsäalasta.

Metsäyhdistys lähetti kysymykset kaikille EU-vaaliehdokkaille ja mahdollisesti kampanjaväelle, joiden sähköpostiosoitteet ovat julkisesti saatavilla.

Kysymyksiin vastasi 42 EU-vaaliehdokasta. Vastanneet ehdokkaat vastasivat kysymyksiin oikein keskimäärin 90 prosenttisesti.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että ehdokkailla on hallussaan erinomaiset tiedot metsistä ja metsäalasta”, sanoo Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu tiedotteessa.

Kaikki vastanneet ehdokkaat tiesivät, että Suomen maapinta-alasta metsiä on 75 prosenttia. Lisäksi kaikki vastanneet tiesivät, että Suomen metsät kasvavat enemmän kuin niitä hakataan.

Eniten vääriä vastauksia tuli kysymykseen tuotteista, joissa hyödynnetään puita. Puuta voidaan hyödyntää niin sähköauton akussa, hammastahnassa, ihonhoitotuotteissa, t-paidoissa kuin jäätelössäkin.

Osa vastasi virheellisesti jokaisenoikeuksia koskevaan kysymykseen. Lisäksi jotkut vastanneista vastasivat, että merkittävin metsäkadon aiheuttaja on pellonraivaus tai hakkuut. Suomessa metsäkadon suurin aiheuttaja on rakennusten ja infrastruktuurin rakentaminen.

”Hyvän metsämepin tulee tuntea metsän merkitys meille suomalaisille taloudellisen hyvinvoinnin, luonnon, kulttuurin ja virkistyksen näkökulmista”, Joensuu sanoo.

Vaalipäivä on sunnuntaina 9.6. ja ennakkoäänestys päättyy tänään.

Metsätentti ja lista vastanneista ehdokkaista on saatavilla Suomen Metsäyhdistyksen sivuilla.

Luonto Luonto