Metsäyhdistys jakoi ansiomerkkejä

Tutkimuksen lisäksi yhdistys painotti ansioita metsäalan viestinnästä.

Suomen Metsäyhdistys on tänään huomioinut metsäalan ja metsien kestävän käytön hyväksi työtä tehneitä.

Yhdistyksen huomionosoituksen saivat tutkimusprofessori Leena Finér, dosentti Risto Jalkanen, metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes ja metsäalan opiskelija, metsänomistaja Roope Tonteri.

Finérille myönnettiin kultainen ansiomerkki. Hän on neljä vuosikymmentä tutkinut suometsiä, niiden vesitaloutta ja ravinnekiertoja. Finer on ollut kehittämässä metsätalouden vesistövaikutusten arviointia ensin Metsäntutkimuslaitoksessa ja sittemmin Luonnonvarakeskuksessa.

Hopeisen ansiomerkin saanut Risto Jalkanen tunnetaan Lapin metsätuhotutkimuksestaan. Jalkanen on pohjoisen Suomen metsätuhojen johtava asiantuntija ja kysytty haastateltava mediassa. Hän on tuonut näkyvästi esiin metsäsektorin toiminnan taustalla vaikuttavaa tutkimustietoa.

Markku Remekselle myönnettiin hopeinen ansiomerkki hänen aktiivisesta ja ymmärrettävästä tavastaan kertoa metsäalan asioista. Huomionosoituksella Metsäyhdistys haluaa kannustaa kaikkia metsäammattilaisia ja metsänomistajia aktiivisuuteen viestinnässä.

Kolmas hopeinen ansiomerkki meni metsästään aktiivisesti viestineellä Roope Tonterille, joka tunnetaan parhaiten lumilautailun maailmanmestarina. Parhaillaan hän opiskelee metsänhoitoa Kouvolan seudun ammattiopistossa.

Metsäyhdistyksen huomionosoitukset on perinteisesti julkistettu jokasyksyisillä valtakunnallisilla Metsäpäivillä. Koronatilanteen vuoksi metsäalan seminaari- ja verkostoitumistapahtuma siirtyi tältä syksyltä ensi vuoden helmikuuhun.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat