Metsäyhdistys testasi tiedot: Presidenttiehdokkaat paljastuivat metsätietäjiksi

Metsätenttiin osallistuneet ehdokkaat saivat vain kiitettäviä pisteitä.

Suomen mahdollisella uudella presidentillä on erinomaiset tiedot metsäalasta ja metsistä, ilmeni Suomen Metsäyhdistyksen tentistä.

Suomen Metsäyhdistyksen verkkosivuston Metsätenttiin vastanneet presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Olli Rehn ja Alexander Stubb selvisivät huippupistein metsien monikäyttöön liittyvistä kysymyksistä. Viisikko selvisi kaikista 13 kysymyksestä joko virheettä tai yhdellä virheellä.

” On hienoa, että Suomen mahdollinen uusi presidentti tuntee metsät ja metsäalan. Metsät ovat mittaamattoman tärkeä pääoma Suomelle ja suomalaisille. Met. Ilman metsiä meillä ei olisi nykyisenkaltaista Suomea”, Suomen Metsäyhdistyksen toiminnanjohtaja Kirsi Joensuu sanoo.

Metsäyhdistys lähetti kysymykset kaikille ehdokkaille, mutta kaikki eivät ehtineet kampanjakiireiltään tenttiin vastaamaan.

Metsätentissä kysyttiin muun muassa, kuinka monta prosenttia Suomen maapinta-alasta metsät peittävät. Onko totta, että Suomen metsät kasvavat enemmän kuin niitä hakataan? Mikä on metsäteollisuuden osuus Suomen tavaraviennin arvosta?

Pientä pohdintaa aiheutti muun muassa, voiko saunavastan sitoa ojanvarsikoivun oksista kysymättä lupaa.

Puupohjaisia tuotteita koskeneessa kysymyksessä kysyttiin, voiko jäätelössä, sähköauton akussa, ihonhoitotuotteissa, hammastahnassa tai t-paidoissa olla puuta.

Presidenttiehdokkaiden tekemä Metsätentti on nyt avoinna kaikille.

Kommentit (1)

  1. Tentti kuin kaikenlaiset tv:n ehdokkaiden väliset kisailut asioista, joilla resitentillä ei ole minkäänlaisia vaikuttamisia, ovat yhtä tyhjän kanssa. Ne asiat, joissa tieto,karisma, elämäntavat ja arvot vaikuttavat, ovat merkityksellisiä.

Harrastukset Harrastukset