Metso- ja teerijahti käyntiin, päättyy tammikuun lopussa

Urosmetson ja -teeren talvipyynti aloitettiin neljä vuotta sitten.

Urosmetson ja -teeren talvimetsästys alkaa huomenna (10.1.) osassa maata. Metsästys kestää rajoitetusti tammikuun loppuun asti.

Urosteeren talvinen latvalinnustus on sallittua Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiötä ja Utsjokea. Urosmetson osalta metsästysalue on lähes sama lukuun ottamatta Pohjois-Savon pohjoisosaa, Kainuun eteläosia ja Lapin lounaisia kuntia.

Urosmetson ja -teeren talvipyynti aloitettiin neljä vuotta sitten ja pyyntialue on vaihdellut lintutilanteen mukaan. Saalismäärät ovat pysyneet maltillisina.

Pohjois-Suomen metsokannan kehitys on ollut vahvaa viime vuosina erityisesti Koillismaalla sekä itäisessä ja keskisessä Lapissa. Teerikanta on vahvistunut laajalla alueella Pohjois-Pohjanmaalta ja itäisestä Suomesta Keski-Lappiin. Lajien pitkäaikainen kannankehitys on ollut kasvavaa tai vakaata.

Vaikka kannat ovat keskimäärin vahvat tai kasvussa, lintutiheydet voivat vaihdella paikallisesti. Metsästäjien onkin syytä suhteuttaa saalismääränsä metsästysalueensa lintutilanteeseen, Suomen riistakeskuksesta muistutetaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset