Paljonko hirvituhoja paikkakunnallasi on, tiedot riistavahingoista koottu yhteen palveluun

Palvelussa voi tarkastella vahinkoja kokonaisuudessaan tai rajaamalla hakua riistaeläimen, vahingon kohteen, ajan tai alueen mukaan.

Maa- ja metsätalousministeriö on avannut verkossa uuden Riistavahingot-palvelun, josta löytyy ajantasaista tietoa suurpetojen, villisikojen ja hirvieläinten aiheuttamista vahingoista ja onnettomuuksista.

”Palvelu tuo olemassa olevan vahinkotiedon kaikkien kiinnostuneiden saataville. Vahinkotiedot kiinnostavat ja niistä tulee viranomaisille paljon kyselyjä”, erityisasiantuntija Jussi Laanikari maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo.

Kyse on kansalaisversio viranomaisten käytössä olevasta riistavahinkorekisteristä. Tietojen tarkkuutta on hieman karkeistettu, vahingot esitetään kartalla 10 x 10 kilometrin ruudun tarkkuudella.

Palvelussa voi tarkastella vahinkoja kokonaisuudessaan tai rajaamalla hakua riistaeläimen, vahingon kohteen, ajan tai alueen mukaan. Esimerkiksi hirvivahingoista on tarjolla tietoa niin metsätaloudelle, maataloudelle kuin liikenteellekin aiheutuneista vahingoista. Saatavilla on raportteja vahingoista erimittaisille ajanjaksoille.

Vielä kokeiluvaiheessa oleva palvelu löytyy osoitteesta riistavahingot.mmm.fi. Virallisesti sivu avataan kevään aikana, Laanikari arvioi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut