Mhy Kalanti ja Uusikaupunki sulautuu Lounametsään

Yhdistymistä perustellaan Kalannin ja Uudenkaupungin metsänhoitoyhdistyksen toiminnan tappiollisuudella.

Metsänhoitoyhdistys Kalanti ja Uusikaupunki liittyy Metsänhoitoyhdistys Lounametsään. Fuusion aikataulu on ennätyksellisen nopea: Vaalien jälkeen kokoontuneet valtuustot päättivät asiasta tammikuussa. Kalannin ja Uudenkaupungin toiminta päättyy kesäkuussa. Lounametsän toimihenkilöt ottavat alueen metsäasiat hoitaakseen vähittäin jo alkuvuoden aikana.

Syynä pikafuusioon on pienen Kalannin ja Uudenkaupungin yhdistyksen toiminnan tappiollisuus. Yhdistyksen toiminnanjohtaja jää eläkkeelle ja toimistonhoitaja siirtyy toisiin tehtäviin. Ainoa metsuri siirtyy kevään aikana Lounametsän palvelukseen.

Fuusion myötä myös valtuustot yhdistyvät. Kalannin ja Uudenkaupungin metsänomistajat saavat edustajan Lounametsän hallitukseen.

Lounametsä ottaa hoitaakseen Kalannin ja Uudenkaupungin 10 000 hehtaarin yksityismetsät. Samalla sille tulee 400 uutta jäsentä. Tämä kasvattaa Lounametsän toimintaa noin viisi prosenttia.

Fuusion jälkeen Lounametsällä on 8000 jäsentä ja talousmetsiä 210 000 hehtaaria. Yhdistyksen vuotuinen liikevaihto on reilut 13 miljoonaa euroa. Liiketoiminnaltaan se on maan toiseksi suurin metsänhoitoyhdistys.

Jatkossa Lounametsän toimialue kattaa lounaisrannikon Sauvosta Eurajoelle. Aikanaan samalla alueella toimi 20 metsänhoitoyhdistystä.

Lounais-Suomessa aiemmin tyypilliset pienyhdistykset käyvät vähiin. Auramaassa on neljä toimihenkilöä. Metsänhoitoyhdistys Marttilalla ja Metsänhoitoyhdistys Tarvasjoki-Karinaisilla on yksi yhteinen toimihenkilö.

Jatkossa Suomessa toimii 74 metsänhoitoyhdistystä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito