Mikkonen: Metso-brändistä halutaan pitää kiinni

Ympäristöministerin mukaan tarvetta metsien suojelulle yhä on.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen on tyytyväinen uuden Helmi-elinympäristöohjelman starttiin. Viime vuonna ohjelman puitteissa tosin tehtiin vielä paljolti suunnittelutöitä ja varsinaisiin suojelutöihin päästiin lähinnä valtion mailla.

”Helmellä oli hyvä alku. Tänä vuonna vauhti ja konkreettinen toiminta kiihtyvät. Ja toivottavasti päästään myös yksityismaille”, Mikkonen kertoi mediatilaisuudessa keskiviikkona.

Luonnonsuojelun rahoitusta on nostettu 100 miljoonalla eurolla vuodessa. Mikkosen mukaan tarkoitus on huolehtia, ettei rahoitus tämän hallituskauden aikana laske.

Lisärahaa on riittänyt myös Metso-monimuotoisuusohjelmalle. Ohjelma on kuitenkin päättymässä vuonna 2025 ja suunnitelmissa on ollut sen sisällyttäminen Helmi-ohjelmaan. Mikkosen mukaan Metsosta halutaan pitää kiinni.

”Tarvetta metsien suojelulle yhä on. Metso on tunnettu ja tykätty, maanomistajatkin siitä pitävät. Emme halua Metso-brändistä luopua”, Mikkonen sanoi.

Suojelutoimille on yhä tarvetta, sillä Suomen luonto köyhtyy edelleen, Mikkonen muistutti. Ilmastonmuutos uhkaa lisätä köyhtymistä edelleen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto