MT: Enemmistö hyväksyy nykyisen hakkuumäärän

Hakkuiden vähentämistä toivoo useimmin työtön, pääkaupunkiseutulainen ja vihreiden tai vasemmistoliiton kannattaja.

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselytutkimuksen mukaan 46 prosenttia suomalaisista jäädyttäisi hakkuut nykytasolle. Hakkuita lisäisi 11 ja vähentäisi 21 prosenttia vastanneista. 23 prosenttia ei osannut tai halunnut sanoa mielipidettään.

Vastaajan asuinpaikka näytti vaikuttavan. Maaseutukuntien asukkaista noin joka neljäs kannatti hakkuiden lisäämistä, pääkaupunkiseudulla asuvista vain kahdeksan prosenttia.

Naisvastaajista vain kolme prosenttia kannatti hakkuiden lisäystä, kun miehillä osuus oli 18 prosenttia. Vastaavasti naiset halusivat vähentää hakkuita innokkaammin kuin miehet.

Hakkuiden vähentämisen kannattajissa korostuivat työttömät, joista peräti 35 prosenttia oli hakkuiden vähentämisen kannalla. Päinvastaista mieltä olevia löytyi runsaimmin yrittäjien, maanviljelijöiden ja johtavassa asemassa työskentelevien tai ylempien toimihenkilöiden joukosta.

Vähän ansaitsevat vastaajat olivat useimmin hakkuiden vähentämisen kannalla. Suurituloisemmat olivat suopeampia hakkuiden lisäämiselle.

Lisähakkuiden kannattajia oli ylivoimaisesti eniten keskustan äänestäjissä, 35 prosenttia. Vähennyshaluisissa puolestaan erottuivat vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjät. Vihreiden kannattajista vain yksi prosentti olisi valmis lisäämään hakkuita, vasemmistoliiton äänestäjistä tällä kannalla oli kahdeksan prosenttia.

Tutkimuksen teki Kantar TNS Oy joulukuussa ja siihen vastasi 1 060 henkilöä. Virhemarginaali prosenttiluvuissa on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Puukauppa Puukauppa