MTK: Muista pyytää mittaustiedot

Tiedoista tulisi näkyä pölkkykohtaisesti metsästä katkotut tukit.

Puukaupassa kannattaa katkontaan ja mittaustietojen luovutukseen kiinnittää aina huomiota, MTK muistuttaa. Varsinkin nyt, kun kuitupuuta käyttävä teollisuus on käynyt täysillä, voi herätä epäilys tukin päätymisestä kuitupuupinoon.

”Kun tiedämme, että vuonna 2018 tukin hakkuut kasvoivat 2 miljoonaa kuutiometriä, eikä sahatavaran tuotanto kuitenkaan lisääntynyt, herää kysymys, mihin tukit hävisivät”, kenttäpäällikkö Lauri Tapio MTK:sta muotoilee.

Mittaustiedot, joista näkyy pölkkykohtaisesti metsästä katkotut tukit, riittävät puukauppasopimuksen noudattamisen varmistamiseen. Pituuden ja läpimitan tulee käydä ilmi samasta taulukosta.

MTK korostaa, että pelkkä alhainen tukkiosuus ei vielä osoita, ettei puukauppasopimusta ole noudatettu. Mutta jos sovittujen tukkimittojen käyttämättä jättäminen laskee tukkiosuutta, kyseessä on sopimusrikkomus.

Viime viikolla metsäyhtiö UPM kertoi lisäävänsä metsänomistajille tarjottavan mittatiedon määrää. Jatkossa yhtiöltä saa pyydettäessä tukkitaulukon, jossa on yhdistetyt tiedot tukkien pituuksista ja läpimitoista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa