MTK torppaa budjettiesityksen – ”Positiivista on, ettei esitys ole lopullinen”

Järjestö kaipasi investointeja muun muassa metsien kasvuun.

MTK ihmettelee ilmastotoimien kannustimien puuttumista ensi vuoden budjettiesityksestä. Maa- ja metsätalouden roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä on puhuttu paljon.

”Sanat kuitenkin kumisevat tyhjyyttään, mikäli valtio ei ole lisäämässä kannustimia ilmastoviisaan maatalouden edistämiseksi ja metsien kasvun vauhdittamiseksi,” järjestö arvioi.

MTK peräänkuuluttaa voimakkaita investointeja metsien kasvuun ja kasvun mahdollisuuden hyödyntämiseen. Ne ovat iso osa ilmastokriisin ratkaisua, ja Suomen tulisi panostaa ilmastokestävän metsätalouden edistämiseen, järjestö linjaa.

Fossiilitaloudesta tulee siirtyä bio- ja kiertotalouteen. Uudet – fossiilisia tuotteita korvaavat – biopohjaiset tuotteet ovat lisääntyvän puurakentamisen rinnalla keskeisiä. Biotalouden edistämisen määrärahoista ei tule leikata, MTK painottaa.

Positiivinen puoli esityksessä on se, että se ei ole lopullinen, MTK toteaa. Hallituksella on näytön paikka rakentaa varsinaisessa riihessä maaseutuelinkeinoille positiivisempia kasvunäkymiä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut