MTK vei komissaarin metsäretkelle, ”Timmermans oli selvästi kiinnostunut”

Retken toivottiin lisäävän ymmärrystä suomalaisesta metsätaloudesta.

Suomessa vierailulla ollut EU-komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans pääsi MTK:n vieraana torstaina (9.6.) metsäretkellä sipoolaiseen yksityismetsään. Tarkoitus oli esitellä komissaarilla suomalaisesta metsien käyttöä ja suojelua.

”Metsätalouden ymmärrys Brysselissä on todella vähäistä. Olemme tyytyväisiä saatuamme Timmermansin nyt vieraaksemme tutustumaan siihen”, sanoo vierailua isännöinyt MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Marttilan mukaan keskustelut komissaarin kanssa olivat toiveita herättäviä. Mukana retkellä oli myös maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen sekä metsä- ja luontoalan toimijoita.

Komissiossa on Timmermansin johdolla valmisteilla useita metsää koskevia säädöksiä, jotka voivat vaikeuttaa metsäalan toimintaa. Yksi uhka on ennallistamislainsäädäntö, joka julkaistaan juhannuksen alla.

”Ei käy päinsä, että näitä säädöksiä valmistellaan ilman, että edes tiedetään, millaista metsätaloutta Suomessa harjoitetaan. Tämän päivän jälkeen Timmermansilla on toivottavasti laajempi kuva suomalaista metsätaloudesta sekä luonnosta”, Marttila toteaa. Hän toivoo, että asioista olisi jatkossa metsävisiitin jälkeen helpompi neuvotella.

MTK:n mukaan komissio on valinnut linjakseen metsien käytön vähentämisen. Tätä on perusteltu ilmasto- ja ympäristöhyödyillä.

”Timmermans oli selvästi kiinnostunut metsien käytön kokonaisuudesta. Hän sai tietoa metsänomistajien monitavoitteisuudesta ja metsien vapaaehtoisesta suojelusta”, kertoo MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola.

Kommentit (1)

  1. metsä-masa

    Peukkuja MTK:lle, retket suomalaiseen metsään ja sen hoitoon on paras vaihtoehto todentaa ja vaikuttaa suomalaisten metsä osaamista ja toimintatapaa.

    Lisää metsäretkiä EU:n päättäjille, omin silmin nähtynä, neuvottelu tilanne jatkossa on helpompi ja inhimillisempi !

Metsänhoito Metsänhoito

Artikkelit

Keskustelut