Biojalostaja NordFuel palkkasi operatiivisen johtajan, työ painottuu aluksi teknologiavalintoihin

Juha Hartikainen siirtyy biojalostamohankkeeseen Borealis Polymers Oy:stä

Pohjois-Pohjanmaalle biojalostamoa valmistelevan NordFuelin hanke etenee. Nyt hankkeelle on pestattu operatiivinen johtaja, tehtävään valittiin tekniikan tohtori Juha Hartikainen. Hän vastaa biojalostamohankkeen päivittäisestä toiminnasta, työn painottuessa biojalostamon perustamis- ja investointivaiheessa teknisten toimintojen, teknologioiden ja toimittajien valintoihin. Työt Hartikainen aloittaa NordFuelissa marraskuun alussa.

Biojalostamohankkeeseen Hartikainen siirtyy kemikaaleja valmistavalta Borealis Polymers Oy:ltä, missä hän on toiminut erilaisissa tutkimus-, kehitys- ja johtotehtävissä viidentoista vuoden ajan.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme projektimme päivittäisen työn luotsaajaksi henkilön, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus kemian teollisuudesta sekä vahvaa osaamista asiantuntijatiimien ja projektien johtamisesta – nämä ominaisuudet ovat operatiivisen johtajan tehtävässä aivan olennaisia”, kiittelee NordFuelin toimitusjohtaja Matti Asikainen tiedotteessa.

Biojalostamohankkeessa keskitytään tällä hetkellä bioetanoliteknologiatoimittajan valintaan. Lisäksi kartoitetaan ligniinin jatkojalostusmahdollisuuksia ja siihen liittyviä kumppanuuksia.

Haapavedelle rakennettavan biojalostamon on määrä tuottaa etanolia, biokaasua ja ligniiniä. Raaka-aineena käytetään sahateollisuuden sivutuotteena syntyvää sahanpurua, metsätalouden hakkuutähteitä ja pieniläpimittaista rankaa. Raaka-ainetta tarvitaan noin 350 000 tonnia vuodessa, mikä tarkoittaa kahta rekka-autollista tunnissa ja noin 16 000 rekka-autollista vuodessa. Raaka-aine hankitaan 150 kilometrin säteeltä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat