Norppalive avattu, nyt mukana myös äänet

Saimaannorppien elämää on katseltu jo lähes 10 miljoonaa kertaa.

Saimaannorppia voi tänä vuonna paitsi katsella myös kuunnella etänä. (Kuvaaja: MERVI KUNNASRANTA)

WWF on tänään avannut jo perinteisen Norppaliven. Suorassa lähetyksessä voidaan seurata saimaannorppien elämää, kun ne nousevat toukokuussa Saimaan rantakiville vaihtamaan karvansa. Palvelu on kerännyt jo lähes 10 miljoonaa katselukertaa.

Tänä vuonna Norppalive-lähetykseen otettiin ensimmäistä kertaa mukaan ääni. Kamera on tänäkin vuonna suunnattu aiemmilta vuosilta tutulle rantakivelle.

”Norpat eivät juuri pidä meteliä itsestään, joten mikrofoni tallentaa lähinnä luonnon ääniä, kuten veden liplatusta ja tuulen huminaa. Alueella liikkuu myös veneilijöitä, ja lähetyksessä saattaakin kuulua myös moottorin ääniä. Tämä tuo esiin sen, että ihminen ja norppa jakavat samat vedet”, muistuttaa Luontolive-kameroiden asennuksista vastaava kehityspäällikkö Justus Hyvärinen.

Vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Norppalive oli ensimmäinen WWF:n suora lähetys luonnosta. Vuonna 2018 WWF avasi Luontolive-sivuston, jossa yleisö voi seurata luontolähetyksiä ympäri vuoden. Luontolivessä on seurattu muun muassa sääksiä, kyitä, järvitaimenia, ahmoja, naaleja ja jokihelmisimpukoita.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat