Nuorten metsävisan voitto meni Paltamoon

Metsävisaan on osallistunut vuodesta 1982 lähtien yli miljoona suomalaista nuorta.

Lähes sata nuorta ratkoi metsäisiä kysymyksiä Espoon Nuuksion metsäradalla. Rasteilla mitattiin tietämystä metsäasioista ja opittiin uutta metsien kestävästä käytöstä. (Kuvaaja: Vilma Issakainen)

Nuorten valtakunnallisen metsäkilpailun on voittanut Taneli Mutanen Paltamon Korpitien koulusta. Kisa huipentui finaaliin metsäradalla Nuuksiossa ja Taitaja 2017 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Toiselle sijalle ylsi Jimi Salonen Vehmaan Vinkkilän koulusta. Kolmanneksi paras metsävisailija oli Aino Ristolainen Joensuun Pielisjoen koulusta.

Lähes sata finalistia ratkoi metsäisiä kysymyksiä maanantaina Espoon Nuuksion metsäradalla. Rasteilla paitsi mitattiin nuorten tietämystä metsäasioista, myös opittiin uutta metsien kestävästä käytöstä.

”Esimerkiksi hakkuurastilla nuoret oppivat, millaisen alan kone pystyy tekemään päivässä, ja että kohteen suuret haapapuut oli säästetty monimuotoisuuden turvaamiseksi”, kertoo Metsävisan järjestäjä Anne Turunen Suomen Metsäyhdistyksestä.

Nuuksion metsäradan kymmenen parasta jatkoivat eilen kisaa Helsingin Messukeskuksen Taitaja 2017 -tapahtuman lavalla. Kaikille oli ohjelmassa myös tutustumista muun muassa Suomen luontokeskus Haltiaan ja metsäalan opetukseen.

Metsävisan loppukilpailuun kutsuttiin tänä vuonna sata parasta koulujen Metsävisa-voittajaa. Alkukarsintoihin osallistui helmikuussa puolet Suomen yläkouluista, kaikkiaan 26 700 oppilasta.

Metsävisa järjestettiin jo 36. kerran ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Metsävisaan on osallistunut vuodesta 1982 lähtien yli miljoona suomalaista nuorta.

Kommentit (1)

  1. metsä-masa

    Onnittelut Taneli, juhlavuoden voitosta !

Harrastukset Harrastukset

Blogit ja Kolumnit

Keskustelut

Kuvat