Pelialan lahjoituksella 134 hehtaaria metsää suojeluun

Liki 500 000 euron lahjoitus oli suurin yksittäinen Luonnonperintösäätiön saama lahjoitus.

Suomalaisten pelinkehittäjien yhteinen luonnonsuojeluhanke Pelimetsä on lahjoittanut Luonnonperintösäätiölle lähes 500 000 euroa. Rahoilla ostettiin suojeluun kaksi suojelualuetta, yhteensä 134 hehtaaria.

Toinen alueista, Utterinvuori, on 54 hehtaarin kokoinen vuorenlakimetsä Hauholla, Hämeenlinnan lähistöllä. Hakkaamattomana se on poikkeus hämäläisessä maisemassa. Toinen alue, Tsiuttajoen ikimetsä, sijaitsee Lapissa Inarijärven pohjoispuolisessa erämaassa lähellä yhtenäisen mäntymetsän rajaa. Ikihonkien kirjoma alue on suuruudeltaan 80 hehtaaria.

Pelimetsän lahjoitus on suurin Luonnonperintösäätiön saama yksittäinen lahjoitus.

”Kaikki lahjoitukset ovat Luonnonperintösäätiölle tärkeitä ja ne käytetään kokonaan suojelualueiden hankkimiseen ja vaalimiseen sekä tätä tukevaan toimintaan”, säätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila kertoo.

Pelimetsä-hankkeen takana on 29 pelialan vaikuttajaa ja yritystä. Hanke jatkuu osana Luonnonperintösäätiön ja Suomen pelinkehittäjät ry:n toimintaa. Seuraavia suojelukohteita valitaan, jahka uusia lahjoittajia liittyy mukaan.

”Halusimme yhdessä saada aikaan jotain positiivista ja pysyvää sekä rakentaa samalla toimintamallin, johon muiden on helppo osallistua myöhemmin”, Jani Kahrama, yksi projektin vetäjistä, kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat