Peurajahdissa tehtiin ennätys

Valkohäntäpeuroja kaadettiin noin 41 200 ja metsäkauriita 9 400, molempien kaatomäärät kasvoivat noin neljänneksellä edellisvuodesta.

Tammikuussa päättynyt pienten hirvieläinten metsästys poiki ennätyssaaliin, Suomen riistakeskus kertoo. Valkohäntäpeuroja kaadettiin noin 41 200 ja metsäkauriita 9 400, molempien kaatomäärät kasvoivat noin neljänneksellä edellisvuodesta.

Valkohäntäpeurakanta painottuu vahvasti lounaiseen Suomeen. Saaliista noin 95 prosenttia kertyi riistakeskuksen Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Etelä-Hämeen ja Pohjois-Hämeen toimialueilta.

Metsäkaurissaaliista 37 prosenttia saatiin Varsinais-Suomesta, joka on Suomen tiheintä kaurisaluetta. Runsaasti saalista kertyi myös muualta lounaisesta ja läntisestä Suomesta. Metsäkauriin metsästykseen ei vaadita pyyntilupaa, mutta saadusta saaliista on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle.

Kuusipeurasaalis oli noin sata yksilöä. Kuusipeuroja elää paikallisina kantoina muun muassa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Metsäpeuroja kaadettiin 15 yksilöä, lähinnä Pohjanmaalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat