Proforest kerää metsäkoneammattilaiset Kalajoelle

Metsäkonemessujen tuore tulokas Proforest lupaa näytteilleasettajille ja kävijöille kompaktia ja kustannustehokasta konenäyttelyä.

Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävä Proforest on vahvistanut asemaansa puunkorjuualan ammattilaiset yhteen keräävänä näyttelynä. Näyttely järjestetään nyt toista kertaa Kalajoen lentokentällä.

”Tarkoitus on pysyä täällä jatkossakin. Keskitymme metsäalaan ja isot metsäkoneet ovat tapahtuman ydin. Ideamme on tarjota kohtauspaikka näytteilleasettajille ja heidän asiakkailleen”, sanoo messut järjestävän Expomark Oy:n toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Toistaiseksi Proforest on kooltaan esimerkiksi Finnmetko-näyttelyiden haastaja, mutta Niemi uskoo tapahtuman kasvuun.

”Viimeksi messut järjestettiin vuonna 2021. Silloin täällä kävi reilut 3 000 ihmistä ja näytteilleasettajia oli 130, nyt näytteilleasettajia on 180 eli 50 enemmän kuin edellisellä kerralla.”

Messuille tavoitellaan tänä vuonna noin 6 000 kävijää. Viikonlopuksi lupailtu hyvä sää osaltaan tukee tavoitteen saavuttamista. Messut ovat avoinna 12.–13. toukokuuta.

Ruotsin malli innostaa

Suomessa metsäkonenäyttelyitä on ylimuistoisesti hallinnut Jämsässä järjestettävä Finnmetko. Proforest ei sen markkina-asemaa toistaiseksi uhkaa, mutta Ruotsin kehitys innostaa.

Ruotsin metsäkonemessujen perinteinen valtias Elmia on hiipunut, koska isot konevalmistajat eivät enää ole olleet valmiita maksamaan järjestäjien ylös hilaamia hintoja. Elmian sijaan Ruotsissa järjestetään nyt metsäkoneisiin keskittyvä Forestry Expo.

Proforest aikoo pitäytyä konenäyttelynä. Esimerkiksi metsätyönäytöksiä ei Niemen mukaan suunnitella tulevillekaan messuille. Seuraava Proforest järjestetään vuonna 2025.

Proforestin järjestäjä Expomark Oy on Suomen Messut Oyj:n tytäryhtiö.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat