Pudasjärven hirsikampus vei Puupalkinnon

Palkintoraadin mukaan hirsikampus on ”hieno osoitus päämäärätietoisesta puurakentamisen edistämisestä ja perinteisen rakennejärjestelmän kehittämisestä uskottavaksi vaihtoehdoksi".

Pudasjärven hirsikampuksen tilat on suunniteltu joustaviksi. Rakennusta voidaan myöhemmin käyttää muihin tarkoituksiin, esimerkiksi seniorikodiksi. (Kuvaaja: Raimo Ahonen)
Pudasjärven hirsikampuksen tilat on suunniteltu joustaviksi. Rakennusta voidaan myöhemmin käyttää muihin tarkoituksiin, esimerkiksi seniorikodiksi. (Kuvaaja: Raimo Ahonen)

Vuoden 2016 Puupalkinnon saa Pudasjärven hirsikampus. Kampuksen on suunnitellut arkkitehti Pekka Lukkaroinen, puuosat toimitti Kontiotuote.

Palkintoraadin mukaan hirsikampus on ”hieno osoitus päämäärätietoisesta puurakentamisen edistämisestä ja perinteisen rakennejärjestelmän kehittämisestä uskottavaksi vaihtoehdoksi 2000-luvun rakentamisen haasteisiin. Kohteen arkkitehtuuri on varmaotteista. Koulu tarjoaa modernin oppimisympäristön, jossa on hyvät puitteet opiskeluun ja yhteistoimintaan”.

Raadin mukaan merkillepantavaa on myös kampuksen tiimoilta tehty määrätietoinen työ hirren palauttamiseksi osaksi suomalaista julkista rakentamista. Rakennus onkin toiminut esimerkkinä muille hirsirakentamisen hankkeille Suomessa ja kansainvälisesti.

Hirsikampus oli myös yleisöäänestyksen suosikki. Ääniä kertyi yhteensä liki 5 000 kappaletta, niistä kampus vei 40 prosenttia. Tänä vuonna muita ehdokkaita olivat muun muassa Ruoveden seurakuntakeskus, Seinäjoen periskooppitorni ja ravintola-sauna Löyly Helsingistä.

Puupalkinto jaettiin nyt yhdeksättätoista kertaa. Se jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Palkinnon myöntää Puuinfo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa