Metsämessuilla palkittiin kouluttajia

Metsän etunoja -palkinto myönnettiin tällä kertaa erityisasiantuntija Karl-Erik Hasalle Savon ammatti- ja aikuisopistosta. Metsäalan opiskelijat (Meol) puolestaan valitsivat vuoden metsäopettajaksi lehtori Liisa Kuutin Lapin ammattikorkeakoulusta.

Eilen käynnistyneillä Metsämessuilla on perinteiseen tapaan palkittu alan osaajia. Metsän etunoja palkinto myönnettiin tällä kertaa erityisasiantuntija Karl-Erik Hasalle Savon ammatti- ja aikuisopistosta. Metsäalan opiskelijat (Meol) puolestaan valitsivat vuoden metsäopettajaksi lehtori Liisa Kuutin Lapin ammattikorkeakoulusta.

Karl-Erik Hasa on kehittänyt metsäopetusta jo vuosia. Hänen pitkäjänteisen työnsä tuloksena perustettiin viime keväänä Metsäkoulutus ry, jossa on mukana 27 koulutuksen tarjoajaa ja 18 metsäalan toimijaa. Metsäkoulutus ry:n tavoitteena on parantaa ja kehittää metsäalan koulutusta, luoda opetusmateriaalia, kehittää yhteistä koulutusalan markkinointia ja edistää koulutusvientiä.

– Metsäalan osaaminen on kriittinen menestystekijä, jonka merkitys korostuu nyt, kun metsäbiotalous elää voimakkaan kasvun aikaa. Resurssit vähenevät ja on välttämätöntä löytää uusia toimintamalleja koulutuksen järjestämiseen. Lisäksi metsäalan ammattien vetovoimaa on pystyttävä kasvattamaan. Karl-Erik Hasa on tarttunut näihin haasteisiin ja siitä hänet halutaan tänään palkita, sanoo Metsämessujen johtoryhmän puheenjohtaja Kristiina Vuopala Metsähallituksesta.

Metsän etunoja -palkinnolla palkitaan vuosittain metsäalan vaikuttaja, joka on toiminnallaan luonut uskoa metsäalan tulevaisuuden menestymiseen. 5 000 euron suuruisen Metsän etunoja -palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja saajan päättää Metsämessujen johtoryhmä.

Vuoden metsäopettaja on Meolin jäsenten parhaaksi valitsema metsätalousinsinöörejä kouluttava korkeakouluopettaja. Liisa Kuutin valintaa perusteltiin tämän ammattitaitoisella, innostavalla, vaativalla ja mielenkiintoisella opetuksella. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat