Puukauppa sukelsi toukokuussa, pudotusta vuodentakaisesta 45 prosenttia

Keskihinnat nousivat muutaman prosentin huhtikuuhun verrattuna.

Puukauppa on käynyt verkkaisesti alkuvuoden. Luonnonvarakeskuksen mukaan tammi-toukokuussa metsäteollisuus on ostanut puuta runsaat 12 miljoonaa kuutiota, mikä on kolmanneksen vähemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna. Toukokuussa lasku kiihtyi: ostot jäivät kolmeen miljoonaan kuutioon, mikä on 45 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Hinnat olivat kuitenkin nousussa. Havutukkien keskimääräiset kantohinnat kohosivat toukokuussa kolme prosenttia huhtikuulta. Kuusitukista maksettiin toukokuun pystykaupoissa keskimäärin 70,4 euroa ja mäntytukista 65,8 euroa kuutiolta. Reaalinen hintataso oli silti koko viime vuoteen verrattuna vain prosentin korkeampi.

Myös kuitupuun keskihinnat nousivat. Kuusikuitupuun keskimääräinen pystykauppahinta oli 21,3 euroa, mäntykuitupuu 18,9 ja koivukuitupuun 18,5 euroa kuutiolta. Mäntykuitupuun hinta nousi huhtikuusta kaksi prosenttia, kuusen ja koivun hinnat kolme prosenttia. Reaalinen hintataso kuitupuulla oli kolme prosenttia koko viime vuoden keskihintaa matalampi.

Luonnonvarakeskuksen tilastoimat hinnat perustuvat puun ostajien ja myyjien välisiin puunkauppasopimuksiin kirjattuihin hintoihin. Mahdolliset muut puukauppaan liittyvät lisät ja palvelut eivät sisälly tilastoon.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Upm