Puunhinnat kääntyivät laskuun, ostomäärässä pientä kasvua

Hakkuuaikeet kasvoivat viime viikosta.

Puukauppa jatkoi viime viikolla hienoista vilkastumista. Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ostot yksityismetsistä nousivat runsaaseen 697 000 kuutioon, mikä on vajaat 20 000 kuutiota enemmän kuin edellisellä viikolla. Vuodentakaisesta jäätiin kuitenkin lähes puoli miljoonaa kuutiota.

Alkuvuoden aikana puuta on ostettu yhteensä runsaat 36 miljoonaa kuutiota, kun mukaan lasketaan kaikki ostajat. Se on noin puolitoista miljoonaa kuutiota vähemmän kuin vuosi sitten vastaavalla viikolla.

Keskihinnat pystykaupoilla kääntyivät hienoiseen laskuun. Mäntytukista maksettiin 65,91 euroa kuutiolta, kuusitukista 69,38 euroa kuutiolta ja koivutukista 57,80 euroa kuutiolta.

Myös kuitupuiden keskihinnat laskivat hieman: mäntykuidusta maksettiin 23,13 euroa kuutiolta, kuusikuidusta 25,05 euroa kuutiolta ja koivukuidusta 24,14 euroa kuutiolta. Keskihinta on neljän viikon liukuva keskiarvo.

Hakkuuaikeet kääntyivät puolestaan nousuun. Metsäkeskukseen tehtiin metsänkäyttöilmoituksia runsaan 1,8 miljoonan kuution edestä, mikä on noin 300 000 kuutiota enemmän kuin edellisviikolla. Eniten suunnitelmissa oli mäntykuidun hakkuita, noin 450 000 kuutiota.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat