Puunjalostaja palkittiin valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla

Palkinnolla on yritykselle suuri merkitys, Koskisen toimitusjohtaja Markku Koskinen kertoo.

Sahatavaraa ja puutuotteita valmistava Koskisen Oy on palkittu valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Koskisen Oy:n toimitusjohtaja Markku Koskisen mukaan palkinnolla on yritykselle suuri merkitys.

”Yrittäjyys Suomessa on varsinkin vientialoilla haasteellista heikon kustannuskilpailukyvyn takia. Pääosa julkisen vallan huomionosoituksista johtaa yhä heikompaan kustannuskehitykseen. Meille yrittäjinä tämä antaa uutta voimaa kehittää liiketoimintaa yhteiskunnan hyväksi”, Koskinen toteaa.

Yrityksellä on pitkä historia kansallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla. Koskisen valmistamia vaneri-, koivuviilu- ja lastulevytuotteita on käytetty eri puolilla maailmaa esimerkiksi design-huonekaluissa ja konserttihalleissa.

”Puu ekologisena, uusiutuvana ja hiiltä sitovana materiaalina on yhä suositumpi monissa käyttökohteissa. Puutuotteiden kokonaiskulutus maailmassa kasvaa yleistä talouskasvua nopeammin”, Koskinen kertoo.

Yrittäjäpalkinto on julkinen tunnustus erimerkillisestä yrittäjyydestä. Palkinnolla halutaan korostaa oma-aloitteisten ja taloudellisten riskien ottamiseen uskaltavien yrittäjien merkitystä talouselämässämme ja samalla parantaa yrittäjyyden arvostusta yhteiskunnassamme. Palkintokriteereissä huomioidaan yrityksen tuottavuus, tuotekehitys, liikeidea, yrityksen kasvu, työllistävä vaikutus sekä pääoman käytön tehokkuus.

Koskisen lisäksi yrittäjäpalkinnon saivat tänä vuonna myös kasvuyritys Wapice Oy, urheiluteknologian taitaja Firstbeat Technologies ja kalanjalostaja Hukkanen Oy.

METSÄLEHTI

Puukauppa Puukauppa