Puurakentaminen menestyi tarjouskilpailussa – Helsinkiin massiivipuinen päiväkoti

Stora Enson mukaan massiivipuuelementtien kysyntä on lisääntynyt.

Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakennettavan päiväkodin rakennusmateriaaliksi on valittu masiivipuu. Kaupungin järjestämässä tarjouskilpailussa puu voitti kilpailevat materiaalit myös kustannusvertailussa. Kilpailutuksen voittaneen suunnitelman takana ovat Puurakentajat, Rakennuspartio ja arkkitehtitoimisto AFKS.

”Puu on täysin kilpailukykyinen vaihtoehto rakentamiselle niin kouluissa, päiväkodeissa kuin toimistoissakin”, kertoo Puurakentajat Group Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Huttunen.

Hopealaakson päiväkodin CLT- ja LVL-elementit toimittaa Stora Enso. Yhtiön mukaan massiivipuuelementit yleistyvät rakennusmarkkinoilla.

”Järeämpien massiivipuuelementtien kysyntä on selkeästi lisääntynyt. Massiivipuuelementeistä rakentaminen on kustannustehokkaampaa siitäkin syystä, että puun luontaiset eritysominaisuudet ovat hyvät, mikä vähentää muun lisäeristyksen tarvetta ja luo samalla erinomaiset sisäilmaolosuhteet”, Stora Enson kehityspäällikkö Antto Kauhanen sanoo.

Ensi vuonna valmistuva rakennus sitoo 700 000 kiloa hiilidioksidia koko käyttöikänsä aikana.

”Yli kolmasosa kaupunkien hiilidioksidipäästöistä tulee rakentamisesta tai rakennuksista, mutta puuta käyttämällä rakentamisen aikaiset hiilidioksidipäästöt voidaan jopa puolittaa verrattuna tavanomaiseen rakentamiseen”, Kauhanen kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat