Puusiltakilpailu ratkesi, voiton vei Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden työ

Tuomariston mukaan kilpailutöiden taso oli yllättävän korkea.

Viime keväänä Suomen metsäkeskus ja Suomen Tieyhdistys järjestivät ideakilpailun yksityisteiden puusilloista. Kilpailu oli osa maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa Yksityisteiden puuinfra -hanketta.

Kilpailuehdotuksia saatiin 11 kappaletta. Mukana oli oppilaitosten ja yritysten ehdotuksia.

Parhaaksi valittiin Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ehdotus. Heli Rautiaisen, Nico Rädyn ja Pasi Muukkosen CLT-materiaalista suunnittelema siltaratkaisu täytti tuomariston mukaan parhaiten kilpailutyölle asetetut tavoitteet. Siinä kantavaksi rakenteeksi oli ideoitu CLT-levystä ja liimapuupalkeista valmistettava laattarakenne.

”Työssä oli huomioitu hyvin sillan käyttötarkoitukseen ja kantavuuteen liittyvät vaatimukset ratkaisun hiilijalanjälkeä unohtamatta”, tuomariston puheenjohtaja Timo Pisto Metsäkeskuksesta sanoo.

Tuomariston mukaan kilpailutöiden taso oli yllättävän korkea, kun otetaan huomioon, että puusiltoihin liittyvää koulutusta ei juuri ole Suomessa tarjolla eikä puisia siltaratkaisuja tarjoavia yrityksiäkään ole montaa.

”Useilla kilpailutöillä on hyvät mahdollisuudet kehittyä valmiiksi ratkaisuiksi tai tuotteiksi, mutta se edellyttää jatkokehitystoimenpiteitä sekä tiivistä yhteistyötä siltoja suunnittelevien ja niitä valmistavien yritysten kanssa”, Pisto lisää.

Piston lisäksi tuomaristoon kuuluivat puheenjohtaja Juha Ojala Suomen Tieyhdistyksestä, ohjelmapäällikkö Petri Heino ympäristöministeriöstä, taitorakenneyksikön päällikkö Markku Äijälä Väylävirastosta, johtaja Simo Takalammi Suomen Tieyhdistyksestä.

Kilpailutyöt ja esitetyt ratkaisut ovat kaikkien asiasta kiinnostuneiden hyödynnettävissä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat