Pyry ei haitannut Pihabongausta, havaintoja raportoitu jo yli 16 000 pihalta

Yleisimmät eli useimmilla pihoilla havaitut lajit olivat talitiainen, sinitiainen ja harakka

BirdLife Suomi järjesti Pihabongaus-tapahtuman viime viikonloppuna. Lumimyräkästä huolimatta tapahtumaan osallistuttiin aktiivisesti ja talvilinnustosta saatiin kattava kuva, järjestöstä kerrotaan.

Alustavien tulosten mukaan runsaimmat lajit olivat talitiainen (liki 130 000 havaittua yksilöä), keltasirkku ja sinitiainen. Yleisimmät eli useimmilla pihoilla havaitut lajit olivat puolestaan talitiainen (havaittu yli 15 000 pihalla), sinitiainen ja harakka.

Runsaan pihlajamarjasadon takia Suomeen on jäänyt talvehtimaan paljon marjalintuja. Mustarastas olikin bongauksessa ennätysrunsas – niitä havaittiin joka toisella havaintopaikalla. Myös räkättirastaita ja tilhiä oli vielä runsaasti. Edellisen kerran marjalintuja nähtiin Pihabongauksessa paljon vuonna 2015.

Sen sijaan metsätiaisten alamäki jatkui. Erittäin uhanalaiseksi luokiteltu hömötiainen sukelsi uuteen aallonpohjaan (11 000 havaittua yksilöä), ja töyhtötiaisia on vain kerran ollut vielä vähemmän.

Havaintoja voi ilmoittaa vielä perjantaihin saakka osoitteessa www.pihabongaus.fi. Toistaiseksi havaintoja on ilmoitettu 16 000 pihalta. Lopullinen yhteenveto julkistetaan helmikuussa BirdLifen verkkosivuilla.

Pihabongauksessa tarkkaillaan tammikuun viimeisenä viikonloppuna tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat