Raahessa rauhoitettiin kahdeksan hehtaarin Mäntyselkä

Mäntyselkä on Luonnonperintösäätiön ensimmäinen suojelukohde Raahessa.

Luonnonperintösäätiö on saanut Raahesta lahjaksi metsäkiinteistön, joka rauhoitetaan suojelualueeksi. Reilun kahdeksan hehtaarin Mäntyselkä sijaitsee Raahe–Iisalmi-tien molemmin puolin.

”Alueen hienoimmat kohdat ovat rehevä puronvarsi, jossa kasvaa varttuneempaa kuusikkoa ja harmaaleppiä. Metsästä löytyy myös mukava haavikko muutamine kolopuineen ja tien itäpuolella kohoilee puolisen hehtaaria varttunutta havumetsää ”, kertoo Luonnonperintösäätiön suojelupäällikkö Ari-Pekka Auvinen.

Mäntyselän lahjoitti Luonnonperintösäätiölle eläkkeellä oleva entinen Jyväskylän yliopiston kasvitieteen lehtori Veli Saari.

”Metsä on osa Pattijoen Jokelankylässä asuneiden isovanhempieni kotitilaa. Isäni kuoleman jälkeen 1992 vasta hakattu metsä tuli omistukseeni. Metsänhoitoyhdistyksen ohjeiden mukaan istutin alueen männylle, mutta luontaisesti uudistuneet kuusi ja lehtipuut ovat kuitenkin menestynyt mäntyä paremmin.”

”Luonto ottaa omansa takaisin. Lopulta metsästä tulee sellainen rehevä kuusikko kuin se lapsuudessani olikin”, kertoo vastikään 80 vuotta täyttänyt Saari.

Mäntyselkä on Luonnonperintösäätiön ensimmäinen suojelukohde Raahessa. Mäntyselkää ennen säätiö on suojellut Pohjois-Pohjanmaalta kaikkiaan kuusitoista aluetta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut