Repoveden kansallispuiston riippusillalle järjestetään korvaavaa venekuljetusta

Lapinsalmen ylittävän sillan kannatinvaijerin kiinnike petti viime sunnuntaina.

Repoveden kansallispuistossa hajonneen riippusillan tilalle järjestetään korvaavia venekuljetuksia mahdollisimman pian.

”Haluamme varmistaa, että kävijöiden saama myönteinen kokemus ja luontomatkailuyritysten liiketoiminta vaarantuvat mahdollisimman vähän näin sesonkiaikana sen takia, että Lapinsalmen riippusilta on pois käytöstä”, sanoo aluejohtaja Jouni Aarnio Metsähallituksen tiedotteessa.

Sillan kannatinvaijerin kiinnike petti viime sunnuntaina, kun sillä oli kävelemässä yhdeksän ihmistä. Kukaan heistä ei loukkaantunut tilanteessa, vaan kaikki pääsivät pois sillalta joko itse tai pelastuslaitoksen avustamana. Sillalta on pudotusta Lapinsalmeen noin kymmenen metriä.

Metsähallitus ja Kouvolan kaupunki ovat päättäneet tilata asiantuntija-arvioinnin siitä, miksi riippusillan kiinnike petti.

Ylen mukaan Kouvolan kaupungin rakennusvalvonnan olisi pitänyt tehdä sillalle kuntotarkastuksia jo yli kymmenen vuoden ajan. Kaupunki ei ollut tietoinen tästä sopimuksesta.

Metsähallitus on kuitenkin tarkistanut siltaa vuosittain silmämääräisesti.

Ylen jutussa kirjoitetaan, että kiinnikkeen huonoa kuntoa olisi ollut vaikea nähdä päällepäin, sillä kiinnitin oli usean sentin syvyydessä betoniankkurin sisällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset