Riistakolmioiden kesälaskenta alkaa pian 

Riistakolmioita lasketaan heinä-elokuun taitteessa. Laskettavia lajeja ovat metsäkanalinnut, lehtokurppa, metsäjänis ja karhu. 

Luonnonvarakeskuksen (Luke) riistakolmioiden laskenta alkaa heinäkuun lopussa. Riistakolmioiden tuloksena saadaan tietoa metsäkanalintujen alueellista tiheyksistä ja kesän poikastuoton onnistumisesta.

Laskettavia lajeja ovat metsäkanalinnut eli metso, teeri, pyy ja riekko sekä lehtokurppa, metsäjänis ja karhu.

“Metsäkanalintujen kannat ovat vuoden 2016 jälkeen olleet nousussa. On jännittävää nähdä, saavatko hyvät vuodet jatkoa”, sanoo Luken erikoistutkija Andreas Lindén tiedotteessa.

Riistakolmiot ovat pysyviä metsäriistan laskentareittejä. Riistakolmio on tasasivuinen kolmio, jonka kolmen laskijan ketju kirjaa kaikki kuudenkymmenen metrin kaistalta lähtevät metsäkanalinnut.

Riistakolmioiden laskenta alkaa 27. heinäkuuta ja päättyy 11. elokuuta. Suositeltavinta on tehdä laskenta ensimmäisten viikkojen aikana, jolloin tulokset ehtivät varmasti metsästysaika-asetuksen pohjaksi.

Syksyn metsästysajat päätetään laskentojen tulosten perusteella heti laskentakauden päätyttyä. Metsäkanalintujen metsästysajat löytyvät riista.fi-sivustolta.

Laskennan suorittavat vapaaehtoiset metsästäjät. Viime vuosina kesälaskentaan on osallistunut noin kuusituhatta laskijaa tuhannella riistakolmiolla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset