Metsästäjiä on yhä vähemmän

Riistanhoitomaksun maksaneiden määrä on pysynyt vakaana, mutta metsällä käyneiden osuus on laskussa. 

Metsästäjien määrä on laskussa. (Kuva: Luke)
Metsästäjien määrä on laskussa. (Kuva: Luke)

Riistanhoitomaksun maksaneista metsästäjistä kaikki eivät käy metsällä. Viime vuonna 302 tuhatta metsästäjää maksoi maksun, mutta vain 186 tuhatta kävi lopulta metsällä. Heistä neljä viidestä jahtasi pienriistaa.

Metsällä käyneiden määrä on vuodesta 2011 ollut loivassa laskussa. Tiedot perustuvat Luonnonvarakeskuksen (Luken) metsästystilastoon.

“Vuonna 2023 riistanhoitomaksun maksaneista vain 62 prosenttia metsästi, kun vastaava osuus vielä 2010-luvun alkupuolella oli yli 70 prosenttia”, kertoo Luken yliaktuaari Miikka Husa tiedotteessa.

Viime vuonna noin puolet metsästämässä käyneistä metsästi metsäkanalintuja. Sepelkyyhky on vuodesta 2014 saakka ollut lajimäärältään Suomessa eniten metsästetty laji. Viime vuonna niitä metsästettiin yli kaksisataatuhatta yksilöä.

Hirviä, valkohäntäpeuroja ja metsäkauriita kaadettiin viime vuonna edelliskautta vähemmän. Hirvijahdissa käyneiden metsästäjien määrä laski.

Kommentit (1)

  1. Olen täysi vegaani metsän antimien suhteen; marjoja ja sieniä kerään todella paljon. Mutta kun näillä keruureissuilla ei metsän kanoja näy ei kuulu, niin minulle riitti jo 40 vuotta sitten. Kuhmossa puolen viikon samoilussa pystykorvan ja kaverini kanssa ei juuri lintuja näkynyt. Samalla kämpällä majoittunut pystykorvien kasvattaja siirtyi oja-Suomeen Keski-Pohjanmaalle, missä lintuja oli kuin kolmio -laskennan taulukoissa….

Harrastukset Harrastukset