Ruotsalainen metsänhoitoyhtiö kerää rahaa ja tukea Ukrainaan

Ukrainalaiset muodostavat noin viidesosan Ruotsin metsänhoidon kokonaistyövoimasta.

Ruotsin suurimpiin kuuluva, valtakunnallisesti toimiva metsänhoitoon erikoistunut Alfa Skogsservice on käynnistänyt keräyksen tunnuksella ”Metsä-Ruotsi auttaa Ukrainaa”.

Yhtiö on sosiaalisen median kautta käynnistänyt keräyksen, jonka tarkoituksena on yhdistää länsinaapurin metsätoimiala hyökkäyksen kohteeksi joutuneiden ukrainalaisten tueksi.

Ruotsin metsäsektorille teema on sikälikin läheinen, että sikäläisissä metsänhoitotöissä on vuosittain noin tuhat ukrainalaista, joka vastaa noin viidettä osaa maan metsänhoidon kokonaistyövoimasta.

”He ovat hoitaneet meidän metsiämme, nyt on meidän aikamme antaa takaisin”, toteaa sanomalehti ATL:n haastattelema Alfa Skogsservicen toimitusjohtaja Ivo Krsek.

Krsekin mukaan joltinekin määrä yhtiön metsureita on tällä hetkellä Ukrainassa valmistautumassa puolustustaisteluun. Tarkkaa lukumäärää hän ei halua paljastaa.

Hänen mukaansa Alfa Skogsservice on itse lahjoittanut ukrainalaisille 10 000 kruunua (noin tuhat euroa). Yhtiön keräyksessä tuettavina kohteina on muun muassa Punainen Risti. Toisaalta tukirahaa voi ohjata suoraan Ukrainan valtion pankin avaaman tilin kautta maan armeijalle.

”Tämä on tietysti aika epäsovinnaista, mutta en piittaa siitä. Koemme, että meidän pitää osoittaa, että tuemme Ukrainassa olevia metsureitamme ja ainoa asia, jota he kertovat haluavansa ovat aseet. Jokainen voi valita, haluaako ohjata tukensa humanitäärisille organisaatioille vai armeijalle.”

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ruotsissa ilmestyvä sanomalehti ATL.

Metsänhoito Metsänhoito