Sahatavaran viennissä yllettiin ennätykseen

Sahatavaraa, höylättyjä tuotteita ja liimapalkkeja vietiin viime vuonna ennätykselliset 9 miljoonaa kuutiota.

Sahatavaran vienti nousi viime vuonna uuteen ennätykseen. Vienti ylsi noin 8 miljoonaan kuutioon, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Mutta kun mukaan lasketaan höylätyt tuotteet ja liimapalkit, määrä nousee 9 miljoonaan kuutioon – se on kaikkien aikojen ennätys, Sahateollisuus kertoo.

Kuusisahatavaran viennin kasvu perustui Aasian markkinoiden vetoon. Mäntymarkkinaa painoivat sen sijaan Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän talousongelmat sekä Brexit.

Sahatavaran tuotanto kipusi 11,4 miljoonaan kuutioon, mikä on reilut 7 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kuusta sahattiin liki 6 miljoonaa kuutiota ja mäntyä 5,5 miljoonaa kuutiota.

Sahausmäärässä ei kuitenkaan ylletty ennätykseen. Korkeimmillaan tuotanto oli vuonna 2003, jolloin tuontitukkien avulla sahattiin reilut 13 miljoonaa kuutiota.

Kartonki kasvussa, paperi laskussa

Kartongin tuotanto nousi viime vuonna 3,3 miljoonaan tonniin, mikä on liki 9 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, Metsäteollisuus ry kertoo. Hyvää kasvua selittävät muun muassa uudet investoinnit sekä pakkaamisen lisääntyminen. Sellutuotanto kasvoi vajaat 5 prosenttia 7,5 miljoonaan tonniin.

Paperin tuotanto sen sijaan supistui edelleen. Tuotanto putosi vajaaseen 7 miljoonaan tonniin, mikä on 6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Muun muassa painopaperin kysyntä laski.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat