Saimaan norppa-alueiden verkkokalastusrajoitus päättyy tänään

Verkkokalastuskielto on voimassa joka vuosi huhtikuun puolesta välistä kesäkuun loppuun, jotta kuutit eivät hukkuisi verkkoihin.

Saimaan norppa-alueiden verkkokalastusrajoitus päättyy tänään perjantaina. Verkoilla saa kalastaa huomisesta alkaen.

Suomen luonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi tiedottavat, että verkkokalastuksessa tulisi yhä olla varovainen. Nuoret kuutit saattavat loppukesälläkin sotkeutua verkkoihin ja hukkua. Järjestöjen mukaan norppaturvallisia verkkoja ei ole olemassa.

Metsähallituksen mukaan viime kesänä kaksi saimaannorppaa kuoli muikkuverkkoihin. Kaikki kuolemantapaukset eivät yleensä tule tietoon, ja norppien todellisen kuolleisuuden arvioidaan olevan lähes kolme kerta suurempaa kuin tilastot kertovat.

Vaikka verkkokalastuksen kielto päättyy, löysänieluiset katiskat ovat edelleen kiellettyjä rajoitusalueella, koska kuutit voivat tunkeutua katiskan sisään syömään kaloja. Yli 15 senttimetriin leviävä katiskan suu täytyy pienentää nielurajoittimella, joita saa ilmaiseksi Suomen luonnonsuojeluliiton jakelupaikoista.

Saimaannorppa on erittäin uhanalainen, sillä niitä on jäljellä enää noin 360 yksilöä. Välittömän sukupuuton uhkan arvioidaan loppuvan, jos kanta saadaan kasvamaan 400 yksilöön.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat