Jätteiden hyötykäyttö vähentää metsäteollisuuden päästöjä merkittävästi

Tuotannon sivuvirroista noin 95 prosenttia jalostetaan lannoitteiksi tai käytetään joko maanrakentamiseen tai uusiutuvan energian tuotantoon.

Massa- ja paperiteollisuudessa syntyvän kaatopaikkajätteen määrä on puolittunut viimeisen viiden vuoden aikana. Metsäteollisuus ry:n tiedotteen mukaan viime vuonna jätettä syntyi 11 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2015.

Nykyään yhä suurempi osa jätteistä saadaan hyötykäyttöön. Tuotannon sivuvirroista noin 95 prosenttia jalostetaan lannoitteiksi tai käytetään maanrakentamiseen tai uusiutuvan energian tuotantoon. Viime vuonna kasvoi erityisesti tuhkan käyttäminen lannoitteena ja sivutuotekalkkien käyttäminen neutralointikemikaalina.

Lisäksi ympäristönsuojeluun ja ympäristöinvestointiin käytetty rahamäärä on kasvanut. Vuonna 2016 niihin käytettiin 134 miljoonaa euroa, mikä on yli 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Tulokset näkyvät muun muassa jätevesien pienempänä määränä ja vesistöihin kohdistuvan kuormituksen vähentymisenä.

Metsäteollisuus ry:n mukaan hyvää kehitystä voidaan jatkaa toimialarajat ylittävällä yhteistyöllä ja sujuvoittamalla sääntelyä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa