SAK osallistuu Taimitekoon – keräysrahoilla istutetaan ensi kesänä kuusi hehtaaria

Nuorten työllistäminen ja ilmastonmuutos ovat järjestölle tärkeitä, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

SAK ja sen kahdeksan jäsenliittoa osallistuvat 4H-järjestön Taimiteko-hankkeeseen. Liitot ovat keränneet hankkeeseen yhteensä 29 000 euroa, jolla istutetaan Suomeen noin kuusi hehtaaria uutta metsää kesäkuussa 2021.

Kuuden hehtaarin istutus tarkoittaa noin 12 000 tainta. Niiden istuttaminen työllistää 10–15 nuorta. Taimiteossa työllistetään pääosin peruskoulun päättäviä nuoria, joista valtaosalle taimien istuttaminen on ensimmäinen kesätyö.

SAK:lle nuorten työllistyminen ja ilmastonmuutoksen hillitseminen ovat tärkeitä asioita, järjestön puheenjohtaja Jarkko Eloranta linjaa.

”Sen takia on hienoa, että näin monta SAK:laista liittoa keskusjärjestön lisäksi on lähtenyt mukaan tähän hankkeeseen. Nuorille työkokemuksen saaminen on oleellinen asia. Näin he oppivat työelämän pelisääntöjä, niin oikeuksia kuin velvollisuuksia”, Eloranta toteaa.

Taimiteossa tavoitteena on lisätä hiilinieluja Suomeen ja istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa noin 20 miljoonaa uutta puuta. Aiemmin muun muassa Lidl ja Miljoonasade ovat kertoneet osallistuvansa hankkeeseen, Vapo on puolestaan lahjoittanut vanhoja turvetuotantomaitaan metsitettäväksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat