Senkki sai Rantasalmi-palkinnon

Pohjalaisyritys valmistaa puuhuonekaluja muun muassa Iskulle ja Artekille.

Puuhuonekalujen ja -komponenttien valmistaja Senkki Oy on saanut tämän vuoden Rantasalmi-palkinnon. 20 000 euron arvoisen palkinnon myöntämistä perusteltiin yhtiön puumuotoiluosaamisella sekä kestävän kehityksen puolustamisella.

Vuonna 1977 perustettu Senkki on jo kolmannessa polvessa toimiva perheyritys. Se valmistaa noin 2000 erilaista komponenttia ja kokoaa sekä viimeistelee huonekaluja muun muassa Iskulle, Artekille, Martelalle ja Nikarille. Yhtiö toimii Etelä-Pohjanmaalla Jurvassa.

Yhtiön toimitusjohtaja Pasi Mäenpään mukaan kestävä kehitys on alalla kasvava trendi. Niinpä Senkki on sertifioinut puun alkuperän seurantansa. Sertifiointi on samalla kilpailuetu: PEFC-sertifikaatti kertoo yhteistyökumppaneille vastuullisuudesta.

”Ne toimijat, joilta ei vielä löydy sertifikaattia, joutuvat pohtimaan näitä asioita tulevaisuudessa. Esimerkiksi kansainvälisten toimijoiden kanssa tekemisissä oltaessa sertifikaattia pyydetään aina”, Mäenpää toteaa.

Rantasalmen rahasto on jakanut vuodesta 1996 alkaen vuosittain Rantasalmi-palkinnon puualan maineteosta. Palkinnon ideoi rahaston perustaja talousneuvos Osmo Ruotsalainen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat