Skogssällskapet-säätiöltä rahoitusta suomalaiseen kolopuiden tutkimukseen

Säätiö rahoittaa nyt ensi kertaa suomalaisessa korkeakoulussa tehtävää tutkimusta.

Skogssällskapet-säätiö rahoittaa Itä-Suomen yliopiston kolopuu-tutkimushanketta liki kahdella miljoonalla kruunulla eli vajaalla 200 000 eurolla. Hankkeessa selvitetään, voidaanko kolopuista arvioida metsien monimuotoisuutta. Kyseessä on ensimmäinen suomalaisessa korkeakoulussa tehtävä hanke, jota säätiö rahoittaa.

”Kolopuiden tarkasteleminen biologisen monimuotoisuuden indikaattorina ja eri metsänhoitomenetelmien vaikutuksen tutkiminen kolojen esiintymisessä on jännittävä lähestymiskulma, joka voi johtaa uuteen tietoon metsän luonnonarvoista. On hyvä, että tutkimushankkeilla on odottamattomia näkökulmia”, sanoo Karin Fällman Lillqvist, Skogssällskapetin kestävän kehityksen johtaja.

Skogssällskapet on pohjimmiltaan yleishyödyllinen säätiö, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Liettuassa. Suomessa toimitaan Tilanhoitajat-nimellä.

Säätiö tarjoaa metsäpalveluita mutta rahoittaa myös tutkimusta. Tänä vuonna apurahaa jaetaan yhteensä 15 miljoonaa kruunua Ruotsissa ja Suomessa.

Itä-Suomen yliopiston lisäksi rahaa tuli myös Helsinkiin. Helsingin yliopisto tutkii yhdessä Ruotsin maatalousyliopiston kanssa biohiilisuodattimien käyttöä ravinteiden huuhtoutumisen ehkäisemisessä kunnostusojitusten yhteydessä. Skogssällskapet rahoittaa hanketta miljoonalla kruunulla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto