Spinnova lansseeraa puukuituhupparin kesällä Adidaksen kanssa

Terrex HS -huppari on tehty sekoitekuidusta, jossa on 75 prosenttia luomupuuvillaa ja 25 prosenttia puupohjaista kuitua.

Puukuiduista tekstiilejä valmistava Spinnova tuo heinäkuussa markkinoille yhdessä Adidaksen kanssa hupparin, jossa on hyödynnetty Spinnovan kehittämää kuitua. Terrex HS -huppari on tehty sekoitekuidusta, jossa on 75 prosenttia luomupuuvillaa ja 25 prosenttia puupohjaista kuitua.

Hupparin lansseeraus on iso askel puukuitujen kaupallistamisessa, Spinnovalta kerrotaan.

”Spinnovan missio on muuntaa koko globaalin tekstiiliteollisuuden raaka-ainepohja tarjoamalla sen käyttöön mullistavan vastuullisia, laadukkaita tekstiilimateriaaleja. Tämä lanseeraus on tärkeä askel yhteisellä kaupallisella taipaleellamme”, toteaa Spinnovan toimitusjohtaja ja toinen perustaja Janne Poranen.

Adidas ryhtyi ankkurisijoittajaksi Spinnovan listautumisannissa viime kesäkuussa. Tarkoitus on näin varmistaa yhtiölle osa puukuidun tuotannosta.

”Spinnova-kuidun käyttäminen mahdollistaa Adidakselle laadukkaiden vaatteiden valmistuksen pienentäen samalla CO2-päästöjä, vedenkäyttöä ja jätettä, joita yleensä syntyy tällaisten tuotteiden valmistuksessa”, kertoo Adidaksen Terrex-brändin toimitusjohtaja Carla Murphy.

Spinnovan kaupallisen mittakaavan tehtaan pitäisi valmistua tämän vuoden lopulla Jyväskylään.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat