Stora Enson huhti–kesäkuun tulos kasvoi lähes 50 prosenttia vuodentakaisesta

Metsäyhtiön mukaan yhtenä syynä on suotuisa hintakehitys.

Stora Enson tulos parani huhti–kesäkuulla, kun lukuja verrataan viime vuoden vastaavaan jaksoon. Liikevaihto kasvoi yli 5 prosenttia 2 664 miljoonaan euroon, ja operatiivinen liiketulos kasvoi lähes 50 prosenttia 327 miljoonaan euroon.

”Merkittävimpiä syitä tähän olivat suotuisat hinnat sekä myynnin jakauman onnistunut hallinta”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

Sundström kertoo, että vuosineljänneksen aikana koettiin hyvästä tuloksesta huolimatta monenlaisia haasteita.

”Tuotannolliset haasteet, kunnossapito ja kireä puunhankintatilanne vaikuttivat tulokseen negatiivisesti.”

Yhtiön luvut ovat kasvaneet myös siinä tapauksessa, kun vertaillaan tämän vuoden ensimmäistä puoliskoa viime vuoden alkupuoliskoon. Liikevaihto kasvoi yli 4 prosenttia ja operatiivinen liiketulos noin 60 prosenttia.

Oulun tehtaan investointia selvitellään

Sundströmin mukaan yhtiön muutoshankkeet etenevät hyvin.

”Viilupuun tuotannon ylösajo Varkauden tehtaalla saatiin valmiiksi vuosineljänneksen aikana, ja investointi uuteen ristiinliimattujen puuelementtien tuotantoyksikköön Gruvönin sahalla etenee suunnitellusti. Skutskärin tehtaan uusi revinnäissellulinja on nyt valmis ja aloittanut tuotannon.”

Stora Enso tekee myös parhaillaan kannattavuusselvitystä Oulun paperitehtaan mahdollisesta muuntamisesta pakkauskartongin tuottamiseen.

”Tehtaan muuntaminen antaisi meille mahdollisuuden edetä jälleen yhden askeleen muutosmatkallamme. Vaihtoehtona on jatkaa nykyistä hienopaperin tuotantoa”, Sundström sanoo.

Puunhankinnan ongelmat vaikuttavat tulokseen

Stora Enso arvioi, että puunhankinta jatkuu Pohjoismaissa kireänä, sillä metsäpalojen vaara vaikuttaa korjuuolosuhteisiin. Hankintahaasteiden arvioidaan laskevan tuloja noin 10 miljoonalla eurolla vuoden kolmannella neljänneksellä.

Yhtiö arvioi kuitenkin saavuttavansa heinä–syyskuussa samantasoisen liikevaihdon ja operatiivisen tuloksen kuin huhti–kesäkuulla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa