Suoprofessori Vasanderille tiedepalkinto – ”tieteen moniottelija ja ansioitunut luonnontieteilijä”

Kordelinin tiedepalkinto on 30 000 euroa.

Helsingin yliopiston suometsätieteen professori Harri Vasander on saanut Kordelinin säätiön 30 000 euron suuruisen tiedepalkinnon. Vasanderin tutkimusaiheet liittyvät ennen kaikkea soiden ekosysteemeihin ja ympäristönmuutosten vaikutukseen.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Vasander on tieteen moniottelija ja ansioitunut luonnontieteilijä. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön tutkimisen lisäksi hän vaikuttaa tietokirjailijana sekä suomalaisen kulttuurin ja perinteiden vaalijana. Vaikuttavan tieteellisen julkaisutoiminnan ohella Vasander on julkaissut yli 30 suoluonnon opaskirjaa.

Alfred Kordelinin palkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ja kannustuksena suomalaisen tieteen tai kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon voi saada yksityishenkilö tai yhteisö.

”Haluamme näillä palkinnoilla vahvistaa tieteen ja kulttuurin asemaa sekä niiden näkyvyyttä”, toteaa Alfred Kordelinin säätiön toimitusjohtaja Erik Båsk.

Kordelinin säätiön hallitus valitsee palkinnonsaajat asiantuntijoiden esitysten pohjalta. Tänä vuonna säätiön palkinnot saivat myös laulaja Maria Ylipää, toimittaja Pasi Heikura ja tanssitaitelija Ismo-Pekka Heikinheimo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito