Surkein kylätie löytyi Siikajoelta, ely-keskuksesta valitellaan rahoituksen niukkuutta

Nykyinen budjettirahoitus ei riitä teiden kunnossa pitämiseen, Suomen Tieyhdistyksestä korostetaan.

Siikajoentie valittiin Suomen surkeimmaksi kylätieksi.
Siikajoentien sorapintaisella osuudella kantavuus on pettänyt. Tie on aina ollut kuoppainen, mutta nyt sen kunto on romahtanut, voittajakuvan ottanut Olli Alakorva kertoo. (Kuva: Olli Alakorva)

Suomen surkein kylätie -kuvakilpailu on ratkennut. Voittajaksi kahdeksan finalistin joukosta äänestettiin Siikajoentien sorapintainen osuus Siikajoelta Pohjois-Pohjanmaalta. Kuva valittiin yleisöäänestyksellä Maaseudun tulevaisuus -lehdessä.

Kaikkiaan kisaan tuli toistasataa kuvaa.

Voittajakuvassa tieosuuden soratien kantavuus on pettänyt ja auto on vajonnut pohjaansa myöten. Tie on sorapintaiselta osuudeltaan vähäliikenteinen ja sillä on 80 km/h nopeusrajoitus.

Kyseessä on ely-keskuksen ylläpitämä soratie, jonka liikennemäärä on alle 100 ajoneuvoa vuorokaudessa. Ely-keskuksen mukaan tie on ns. rakentamaton tie ja kantavuudeltaan heikko, eivätkä sen rakennekerrokset vastaa nykytarpeita.

”Kuvan mukainen tilanne soratiellä on ikävä kyllä mahdollinen, joskaan ei kuvaa koko tiejakson kuntoa. Ely-keskuksella on valitettavan vähän rahoitusta tehdä runkokelirikkokorjauksia suhteessa sorateiden laajuuteen ja kunnostustarpeisiin. Myöskään päällysteiden uusiminen alemmalla verkolla ei ole mahdollista nykyisellä rahoituksella”, toteaa yksikön päällikkö Risto Leppänen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta tiedotteessa.

Surkein kylätie -kisalla haluttiin kiinnittää huomiota huonokuntoiseen tieverkoon, Suomen Tieyhdistyksestä kerrotaan. Yhdistyksen mukaan nykyinen budjettirahoitus ei riitä teiden kuntoon laittamiseen eikä kunnossa pitämiseen.

Kuvakisan järjestivät Suomen kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut