Tornator aikoo lisätä metsiensä hiilensidontaa viidenneksellä – apuna lannoitus ja jalostettu taimiaines

Yhtiön uuteen ilmasto-ohjelmaan kuuluu hakkuiden tekeminen ajallaan.

Metsätalousyhtiö Tornator on julkistanut uuden ilmasto-ohjelman. Tavoitteena on lisätä yhtiön omistamien ja hoitamien metsien hiilensidontaa nykyisestä 20 prosenttia ja metsien käytön korvaavuusvaikutuksia 50 prosenttia vuosina 2021—2030. Nyt julkaistu ilmasto-ohjelma ja aiemmin julkaistu monimuotoisuusohjelma linjaavat yhtiön metsätaloutta.

Yhtiö aikoo edistää metsiensä kasvua, elinvoimaisuutta ja sitä kautta hiilensidontaa muun muassa lannoitusta lisäämällä ja käyttämällä jalostettua taimiainesta. Kohdentamalla ja ajoittamalla hakkuu- ja hoitotoimet oikein vältetään kasvun hiipuminen vanhenevissa metsissä ja myös luonnonpoistuman lisääntyminen ylitiheissä metsissä.

Toimenpiteet valitaan kasvupaikalle sopiviksi. Jatkuvan kasvatuksen pienaukkohakkuita kohdennetaan kohteisiin, joissa muuten uudistaminen olisi vaikeasti toteutettavissa. Luontaista uudistamista toteutetaan vain siellä, missä sille on hyvät edellytykset havaittavissa. Uudistamisen jälkeen taimikonhoitotyöt tehdään ajallaan, ennen kuin vesakko alkaa häiritä arvopuiden kasvua.

“Käsittelemällä metsiämme kestävästi saamme ne tuottamaan mahdollisimman paljon positiivisia ilmastovaikutuksia. Maaperän hiilidioksidipäästöjä puolestaan hillitsemme säilyttämällä ojitettujen turvemaiden vedenpinta vakaana ja ennallistamalla puuntuotantoon sopimattomia luontokohteita”, Tornatorin toimitusjohtaja Henrik Nieminen kertoo.

Lisäksi yhtiö aikoo edistää tuulivoiman rakentamista. Tavoitteena on, että vuosikymmenen lopussa yhtiön mailla pyörii yli sata tuulivoimalaa.

”Pyrimme myös lisäämään uusiutuvan puuraaka-aineen käyttöä korvaamaan fossiilisia raaka-aineita”, Nieminen kertoo.

Lisää aiheesta: Tornator suojeli liki 800 hehtaaria ja uudisti monimuotoisuusohjelmansa

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat