Tornatorilta kaksi uutta suojelualuetta Etelä-Savoon

Yhtiö on suojellut Metso-ohjelman kautta runsaat 1 700 metsähehtaaria.

Tornator Oyj on sopinut Etelä-Savon ely-keskuksen kanssa kahden Metso-ohjelmaan kuuluvan suojelualueen perustamisesta. Enonkoskelle perustetaan runsaan kahdentoista hehtaarin kokoinen Tontonmäen suojelualue ja toinen, noin 22 hehtaarin laajuinen, Härkävuoren suojelualue perustetaan Puumalaan.

Tontonmäen suojelualueen osin lammen rantaan rajautuva metsä on lajistoltaan monimuotoista lehtomaisen kankaan metsää, jossa on runsaasti lahopuuta ja useita puulajeja. Lajiston monimuotoisuutta lisää alueen keskellä oleva metsälehmusmetsikkö.

Härkävuoren suojelualuetta luonnehtii sille nimen antanut, paikoin pystysuorana 40 metrin korkeuteen kohoava Härkävuori, jonka laen karu ja luonnontilainen mäntymetsä muuttuu alarinteillä lajistoltaan ja ikärakenteeltaan vaihtelevaksi pienten soiden laikuttamaksi kangasmetsäksi.

Metso on Etelä-Suomen metsien monimuotoisuuden toimintaohjelma, jonka tavoitteena on metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Suojelualueen rauhoitusmääräysten mukaisesti alue säilyy luonnontilaisena, eikä siellä saa tehdä sen tilaan vaikuttavia tai sitä muuttavia toimenpiteitä.

Tornator on suojellut ohjelman kautta yhteensä runsaat 1 700 metsähehtaaria.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito